Norm Form, 10 okt-11 feb

Tid: 2017-10-06
Plats: ArkDes, Exercisplan 4, Skeppsholmen, Stockholm

Evenemangstyp: Aktivitet

Norm Form är en utställning om design som sätter sig på tvären och utmanar det som anses vara normalt. Bland andra medverkar HDK:s medarbetare Maja Gunn, professor vid programmet Textil - Kropp - Rum på HDK Steneby, och Hanna af Ekström, doktorand design.

Maja Gunn: PLAY, 11 nov-22 apr

Tid: 2017-11-11
Plats: Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A, Borås

Evenemangstyp: Utställning

Maja Gunn är professor vid programmet Textil - Kropp - Rum på HDK Steneby. I hennes arbete utforskas genus och queeridentitet i relation till kläder och textil. Utställningen PLAY visar ett urval av hennes konst- och designprojekt i form av experimentella plagg, textila verk och platsspecifika installationer.

UNBOXING ARKIVET - 400 år av berättelser, 11 jan-10 feb

Tid: 2018-01-11 kl 18:00
Plats: Landsarkivet, Arkivgatan 9 A, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

I 400 år har Riksarkivet bevarat olika typer av information - allt från medeltida brev till dagsfärska digitala uppgifter. I denna utställning kommer några av dessa berättelser lyftas fram och tolkas av designstudenter från åk 2 vid HDK.

Artistic Research in Opera and Related Fields - Possibilities and Perspectives

Tid: 2018-01-19 kl 13:30
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Lingsalen, A505

Evenemangstyp: Konferens

Minikonferens om nya sätt att arbeta med opera. Konferensen tar sin utgångspunkt i doktoranden Hedvig Jalheds forskningsprojekt om live action-opera.

Officiell invigning av Universitetsbron i Mariestad

Tid: 2018-01-19 kl 13:30
Plats: Trädgårdens skola, Mariestad

Evenemangstyp: Invigning

Göteborgs univeristets rektor Eva Wiberg och Mariestads kommunfullmäktiges ordförande Jan Wahn inviger den nya Universitetsbron över Tidan.

Sida 1 av 26

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2014-12-21