Norm Form, 10 okt-11 feb

Tid: 2017-10-06
Plats: ArkDes, Exercisplan 4, Skeppsholmen, Stockholm

Evenemangstyp: Aktivitet

Norm Form är en utställning om design som sätter sig på tvären och utmanar det som anses vara normalt. Bland andra medverkar HDK:s medarbetare Maja Gunn, professor vid programmet Textil - Kropp - Rum på HDK Steneby, och Hanna af Ekström, doktorand design.

Maja Gunn: PLAY, 11 nov-22 apr

Tid: 2017-11-11
Plats: Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A, Borås

Evenemangstyp: Utställning

Maja Gunn är professor vid programmet Textil - Kropp - Rum på HDK Steneby. I hennes arbete utforskas genus och queeridentitet i relation till kläder och textil. Utställningen PLAY visar ett urval av hennes konst- och designprojekt i form av experimentella plagg, textila verk och platsspecifika installationer.

UNBOXING ARKIVET - 400 år av berättelser, 11 jan-10 feb

Tid: 2018-01-11 kl 18:00
Plats: Landsarkivet, Arkivgatan 9 A, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

I 400 år har Riksarkivet bevarat olika typer av information - allt från medeltida brev till dagsfärska digitala uppgifter. I denna utställning kommer några av dessa berättelser lyftas fram och tolkas av designstudenter från åk 2 vid HDK.

Docentföreläsning: "Is Middle Earth flat? and related index problems"

Tid: 2018-01-24 kl 09:00
Plats: Chalmers, Chalmersplatsen 1 - Sal Euler, Skeppsgränd 3, 4:e vån

Evenemangstyp: Föreläsning

Docentföreläsning med Magnus Goffeng vid institutionen för matematiska vetenskaper.

Docentföreläsning: "The past, present and future importance of eating seafood"

Tid: 2018-01-24 kl 10:30
Plats: Botanhuset, Carl skottbergs gata 22 B - Sal 1

Evenemangstyp: Föreläsning

Docentföreläsning med Friederike Ziegler vid institutionen för marina vetenskaper.

Sida 1 av 25

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2014-12-21