Kalendarium

Global Migration Seminar: Go Home? The performance politics of UK immigration control

Tid: 2017-09-20 kl 09:00
Plats: Institutionen för Globala Studier, Campus Linné - C417, Konstepidemins väg 2

Evenemangstyp: Seminarium

During this Global Migration Seminar, we will learn about the experiences from the project 'Mapping Immigration Controversies', that investigated the effects of UK government publicity campaigns on immigration. We will see how the UK's campaigns were not so much oriented to macro-economic concerns and the implementation of the law, but rather sought to perform and pump-up a toughness on immigration by mobilising images and emotions.

Föreläsare: Dr. Yasmin Gunaratnam, Goldsmiths College, London

Synvända i dag och i framtiden

Tid: 2017-09-20 kl 09:30
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangstyp: Seminarium

Elisabet Hermodsson var en pionjär på många områden. Som visdiktare, poet, essäist, filosof, feminist och bildkonstnär ger hon röst åt en kristet influerad civilisationskritik som värnar människan och naturen gentemot teknokratin och vetenskapen.

Anna-Karin Halldin - Aspects of development and prevention of heart failure in women

Tid: 2017-09-20 kl 10:00
Plats: Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens Backe - Hus 7, plan 2, sal 7244

Evenemangstyp: Halvtidsseminarium

Avhandling för medicine doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin, institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, enheten för allmänmedicin

Workshop on Think Tanks in Europe

Tid: 2017-09-20 kl 13:00
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Konferens

The Centre for European Research (CERGU), University of Gothenburg is organizing a three-day workshop on Think Tanks in Europe. The workshop will bring together experts from political science, sociology, social anthropology, public administration, media studies and international relations who research think tanks in a variety of methodological and theoretical approaches as well as diversified empirical settings.

Föreläsare: Panel speakers include Diane Stone, Dieter Plehwe, Lucile Desmoulins and Marie Laure Djelic.

The Art of Collecting

Tid: 2017-09-20 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Main lecture hall

Evenemangstyp: Föreläsning

I föreläsningen presenterar Love Jönsson, curator och skribent med modernt och samtida konsthantverk som specialitet, svenska och internationella konstnärer och konsthantverkare som på olika sätt arbetat med samlingar och samlande som tema.

Föreläsare: Love Jönsson

Sida 1 av 37